четвер, 11 лютого 2010 р.

Мігрень у підлітків пов'язана з прослухуванням музики

КИЇВ, 11 лютого. (УКРІНФОРМ). Німецькі дослідники встановили, що підлітки, які слухають музику більш ніж годину на день, частіше за інших однолітків страждають від головного болю. Про це повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на видання Daily Telegraph.
Фахівці з Мюнхенського університету імені Людвіга Максиміліана дослідили 1 025 тинейджерів у віці від 13 до 17 років. 489 випробуваних скаржилися на частий головний біль і мігрені, а 536 учасників з такими проблемами стикалися рідко. За словами вчених, музика провокує головний біль лише тоді, коли підліток щодня присвячує прослухуванню композицій не менш ніж годину-дві. Натомість грати на комп'ютері, розмовляти по мобільному телефону і дивитися телевізор можна безбоязно: дослідники не виявили зв'язку між цими заняттями і мігренню.
Варто нагадати, що прослухування пісень за допомогою MP3-плеєра на високій гучності необоротно псує слух. Підлітки, активні користувачі MP3-плеєрів, ризикують втратити слух до 25 років. Згідно з епідеміологічними дослідженнями, нині на мігрень страждають від 5 до 16% населення розвинених країн.