вівторок, 16 лютого 2010 р.

У Харкові за ніч випало 25 сантиметрів снігу

ХАРКІВ, 16 лютого. /Віта Дубовик - УКРІНФОРМ/. У Харкові за ніч випало 25 сантиметрів снігу. Як передає кореспондент УКРІНФОРМу, про це журналістам повідомив заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства міськради Геннадій Кунда.
За його інформації, комунальні служби міста справляються з погодною стихією але працюють на межі своїх можливостей. Дороги Харкова розчищає понад триста машин. Почали комунальники з основних автомагістралей.
Ускладнює роботу служб - прогноз погоди на завтра. "Зараз на вулиці тече - до вечора обіцяють синоптики температуру -5, завтра - мінус десять, мінус вісім. Ось цей мокрий сніг, який лежить, завтра перетвориться на крижані брили",- зазначає Геннадій Кунда.
Тому співробітники комунальних служб стараються встигнути розчистити якомога більше доріг. За цю добу з вулиць міста вивезено 569 кубометрів снігу. Для обробки доріг використане 464 кубометра піщано-сольової суміші та 129 тонн солі.
Зима цього року обходиться комунальникам набагато дорожче, ніж минулого. За інформацією Г. Кунди, взимку 2008 - 2009 років на обробку доріг було витрачено 13 тисяч 139 кубометрів солі, цієї зими вже використано 32 тисячі 125 кубометрів. У зв'язку з цим на майбутній сесії міськради (25 лютого) планується виділити додаткові кошти в розмірі 4 мільйонів гривень.