вівторок, 16 лютого 2010 р.

Кемерон планує написати роман по "Аватару"

КИЇВ, 16 лютого. /УКРІНФОРМ/. Режисер "Аватара" Джеймс Кемерон має намір розвинути створений ним фантастичний світ у формі роману. Це не буде новелізація, тобто переказ фільму засобами літератури, а самостійний твір з епічнішим, ніж у фільмі, сюжетом і безліччю деталей, які не увійшли до кінострічки, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на MTV Movies Blog (http://moviesblog.mtv.com).
Про плани Кемерона розповів Джон Ландау, сопродюсер "Аватара". "Це буде щось, що підведе нас до розказаної у фільмі історії, але дасть значно більше глибини всім сюжетам, на які у нас не вистачило часу, - наприклад, школі, в якій викладає (персонаж) Сігурні (Уївер); життя Джейка на Землі, його передісторія і те, як він сюди потрапив; (смерть) Томмі, брата Джейка; те, як туди потрапив полковник Куоріч, і все в такому ж дусі", - говорить Ландау.
Коли вийде книга, поки що не повідомляється. Ландау заявив, що це буде дебютний роман Кемерона. "Проте він часто робить перші варіанти своїх сценаріїв у форматі новели, тож він просто розвине цей підхід, і, я гадаю, він добре з цим упорається", - додав продюсер.