суботу, 13 лютого 2010 р.

Харківський зоопарк і Південна залізниця взялися за порятунок замерзаючого лева

ХАРКІВ, 12 лютого. /Віта Дубовик - УКРІНФОРМ/. Харківський зоопарк взявся за порятунок замерзаючого лева з пересувного зоопарку в Сєверодонецьку, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на директора Харківського зоопарку Олексія Григор'єва.
За його інформацією, в пересувному зоопарку "Мауглі" знаходиться близько двох десятків тварин. Вони утримуються в непристосованих для зимівлі вольєрах. До того ж у господарів розплідника немає коштів на посилене зимове харчування. Найбільше постраждав африканський лев Сімба. У нього обморожені задні лапи.
Олексій Григор'єв говорить, що дізнався про ситуацію, що склалася, з преси і відразу ж почав бити на сполох. На заклик про допомогу відгукнулася Південна залізниця. Підприємство профінансувало поїздку фахівців зоопарку до Сєверодонецька і виділило транспорт для доставки тварини у Харків.
Директор Харківського зоопарку говорить, що стан лева критичний. Він знаходиться в жахливому стані, місяць голодує і лежить на морозі на вулиці в маленькій клітці.