четвер, 18 лютого 2010 р.

Саудівський поліцейський отримає 120 ударів батогами за надмірну кількість дружин

АБУ-ДАБІ, 18 лютого. (Марина Федяніна - УКРІНФОРМ ). Саудівська релігійна поліція (мутавва) широко відома своєю суворістю до порушників ісламських норм і ретельною охороною моральних засад суспільства. Проте, як виявилося, злісні порушники ісламу є і серед самих охоронців моралі - один з них був одружений з 6 жінками одночасно, що заборонено Кораном, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
56-річний співробітник поліції моралі приємно проводив час з однією зі своїх дружин у зйомних апартаментах у містечку Ахад аль-Масарія, коли був затриманий своїми ж колегами з Відомства поширення доброчесності і боротьби з вадами (так повністю звучить назва саудівської релігійної поліції) під час чергового рейду. Надати документальні докази того, що жінка, яка знаходиться разом з ним, - його законна дружина, він не зміг. Було почато розслідування, в результаті якого з'ясувалося, що затриманий був законно одружений з трьома саудівками і паралельно перебував у незаконному шлюбі ще з трьома громадянками Ємену. Причому про єменських дружин не знав ніхто з родичів чоловіка.
Суд містечка Ахад аль-Масарія провінції Джизан, що розглядав справу багатоженця, визнав його вчинок кричущим порушенням принципів ісламу. Проте, як з'ясувалося в процесі розгляду справи, порушник, зобов'язаний за службовим обов'язком боротися з вадами в "колисці ісламу", просто не знав одного з головних принципів мусульманської релігії, що визначає кількість дружин. "У це неможливо повірити! Просто неймовірно, що співробітник релігійної поліції не знав цього важливого положення ісламу, яке відоме навіть новачкам у мусульманській релігії", - здивувався суддя шейх Салман Аль-Відані. Як покарання він присудив ласолюбу 120 ударів батогами, наклав 5-річну заборону на виїзд за межі Саудівської Аравії і, додатково змусив вивчити напам'ять дві останні сури (глави) Корану.