пʼятницю, 19 лютого 2010 р.

У вихідні на заході України можливі сильні опади, на річках сходу - підйоми рівнів води - Гідрометцентр

КИЇВ, 19 лютого. (УКРІНФОРМ). У вихідні - 20 лютого в Карпатах та на Закарпатті, 21 лютого - в більшості регіонів місцями очікуються сильні опади: дощ та мокрий сніг. Подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь, тумани, видимість 200-500 м. На дорогах, крім крайнього півдня, ожеледиця. На півдні та заході пориви вітру 15-20 м/с. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили в Українському гідрометцентрі.
Увечері 19 лютого та протягом 20-22 лютого на річках карпатського регіону, Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької областей очікуються підйоми рівнів води на 0,5-1,5 м. У нижніх течіях річок Боржава, Латориця, Стара (Закарпаття) вода може піднятися на 1,0-2,5 м.
На окремих ділянках річок можливий вихід води на заплаву, руйнування льодового покриву, льодохiд, а також утворення заторiв льоду з додатковим підвищенням рiвнiв води до 1,0 м.
На окремих ділянках річок басейнів Сіверського Дінця та Стрия (Львівщина), річок Приазов'я(Луганщина, Донеччина) можливе досягнення небезпечних позначок підтоплення.
19-21 лютого в Карпатах лавинонебезпечно.