четвер, 11 лютого 2010 р.

Кияни на Масляну спалять Кострубатого Діда

КИЇВ. 11 лютого. /УКРІНФОРМ/. На території Музею народної творчості та побуту під відкритим небом "Пирогове" у Києві цієї неділі, 13 лютого, влаштують святкування Масляної, повідомляє УКРІНФОРМ.
Розпочнеться дійство о 10:00 зі служби у Церкві святого Михаїла. Близько опівдня від експозиції "Слобожанщина" і до Співочого поля стартує процесія - Масницю разом з Кострубатим Дідом провезуть на возі. Для киян та гостей столиці влаштують зимові розваги, а на торгових точках запропонують частування: переважно вареники, млинці та налисники. Зігрітися можна буде чаєм та узваром. Кульмінацією свята стане спалення солом`яного Кострубатого Діда. Цей обряд символізуватиме проводи зими та зустріч весни.
Водночас, Українська православна церква запрошує киян відзначити православну Масляну 13 лютого в парковій зоні Свято-Іллінської церкви на Подолі. У програмі: молебень та вітальне слово протоієрея Віталія Косовського, військовий оркестр, циркові виступи, ляльковий театр, десантники, бійці МНС, автомобільне шоу, поні, повітряні кулі, конкурси, сувеніри, подарунки.