пʼятниця, 12 лютого 2010 р.

Залучена максимальна кількість дорожників і техніки до очищення автошляхів - Мінтрансзв'язку

КИЇВ, 12 лютого. /УКРІНФОРМ/. У зв'язку з надзвичайними погодними умовами (дощ, снігові перемети, мінусова температура, шквальний вітер) ускладенено, а на деяких автодорогах і перекрито рух транспортних засобів.
За оперативною інформацією Мінтрансзв'язку, станом на 13:00 обмежено рух транспортних засобів у Чечельницькому та Піщанському районах Вінницької області автошляхами місцевого значення. У Волинській області ускладнено проїзд на автодорогах місцевого значення у Володимир-Волинському, Горохівському, Іваничівському, Локачинському, Ковельському, Турійському, Ківецівському і Старовижівському районах. На даний час проводяться роботи по ліквідації переметів та очищенню доріг. У Дніпропетровській області закрито рух для всіх видів транспортних засобів дорогою Кіровоград - Кривий Ріг - Запоріжжя (межа Кіровоградської області - м. Кривий Ріг) для проведення робіт з очищення проїзної частини дороги. Ускладнення на дорогах та тимчасове обмеження руху існує в Нікопольському, Верхньодніпровському, Широківському та Криворізькому районах.
У зв'язку з різким ускладненням погодних умов (заметіль при сильному поривчастому вітрі до 15-20 м/с) тимчасово закрито рух для всіх видів транспортних засобів у Донецькій області на ділянці автомобільної дороги загального користування Слов'янськ - Донецьк - Маріуполь. У Запорізькій - закрито рух на автодорозі місцевого значення Гуляйполе - Успенівка - Зелене Поле в межах Гуляйпільського району.
В Івано-Франківській області ускладнено проїзд на дорогах місцевого значення. У Львівській - закрито проїзд дорогою Броди - Тернопіль в межах області. Ускладнений проїзд на автодорогах Львів - Луцьк, частина дороги Стоянів, а також в Бродівському, Сокальському, Радехівському та Золочівському районах через снігові перемети. У Миколаївській області ускладнено проїзд автошляхами державного значення: Ульяновка - Миколаїв (ч/з Вознесенськ), Одеса - Мелітополь - Новоазовськ, Дніпропетровськ - Миколаїв, Кіровоград - Платонове (на Кишинів ч/з Любашівку), Кіровоград - Миколаїв.
У Чернігівській області ускладнений проїзд автотранспорту дорогою державного значення Київ - Суми - Юнаківка та на дорогах місцевого значення: Чернігів - Ніжин - Прилуки - Пиряти, Талалаївка - Ічня - Тростянець - Сокрининці.
На окремих ділянках зі значними поздовжніми ухилами на зимовий період заборонено рух автобусів та вантажівок без ланцюгів протиковзання автодорогою Чернігів - Мена - Сосниця - Грем'яч (км 154-158, км 193) та автодорогою КПП "Миколаївка" - Семенівка - Новгород-Сіверський - Глухів - КПП "Катеринівка" (в с. Путивськ). За погодження з ДАІ на цих ділянках установлені відповідні дорожні знаки. Ведеться контроль за рухом транспортних засобів.
На зимовому утриманні доріг працюють 3404 механізми та 4897 робітників.