четвер, 11 лютого 2010 р.

Відомий фільм "Брат-2" навчив наркомана з Чернігівщини виготовляти набої

ЧЕРНІГІВ, 11 лютого. /Наталія Потапчук - УКРІНФОРМ/. В селі Сибереж Ріпкинського району Чернігівщини правоохоронці не допустили вбивства свого колеги, затримавши наркомана, який "мав на нього зуб" і вже сидів у засідці. У 31-річного чоловіка вони вилучили обріз одноствольної мисливської рушниці, яку той заряджав саморобними набоями, начиненими.... уламками гвіздків. Нетрадиційний досвід виготовлення патронів, як пояснив затриманий, він запозичив із відомого художнього фільму "Брат-2", повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
За інформацією ЦЗГ УМВС в Чернігівській області, правоохоронці виїхали в Сибереж за викликом місцевих жителів. Ті повідомляли, що на сільській автобусній зупинці якийсь чоловік погрожує перехожим обрізом мисливської рушниці. Коли міліція приїхала, "терорист" уже кудись зник, мало не вбивши людину. Як розповіли свідки і потерпілий, зловмисник приставив обріз останньому до живота і вистрілив. Життя перехожому врятувала щаслива випадковість - осічка.
Встановивши особу нападника, правоохоронці вирушили до будинку свого колеги - співробітника транспортної міліції. Свого часу він працював у селі дільничним і не раз "ганяв" місцевого неробу за вирощування коноплі і вживання "дурман-зілля". Про те, що наркоман може побажати поквитатися з ним, правоохоронцям підказали місцеві жителі.
Прибувши на місце, міліціонери у світлі фар побачили фігуру, що причаїлася за купою снігу. Тільки-но вони спробували наблизитись, як пролунав постріл. Для затримання зловмисника оперативники скористалися хвилинкою, необхідною для перезарядки одностволки. Рушницю, як сказав потім затриманий, він знайшов на горищі власного будинку.
Проти зловмисника порушено відразу дві кримінальні справи. Одна за ст. 219 ККУ (погроза вбивством), друга - за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю). Розслідування триває.