вівторок, 16 лютого 2010 р.

Чернівецького студента, який поглумився над пам'ятником Т.Шевченку, засудили до 2,5 років позбавлення волі

ЧЕРНІВЦІ, 16 лютого. (Наталія Команяк - УКРІНФОРМ). 20-річного студента третього курсу Чернівецького національного університету, який кілька місяців тому поглумився над пам'ятником Т.Шевченку на Центральній площі Чернівців, Першотравневий районний суд засудив до 2,5 років позбавлення волі із випробним терміном, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
Ініціатор ганебного вчинку повністю визнав свою вину. Його притягнуто до відповідальності за грубе порушення громадського порядку, вчинене із винятковим цинізмом (с.296 ч.1 ККУ), що передбачає покарання до 5 років обмеження волі або ж штраф. Оскільки юнак не має доходів, суд вибрав обмеження його у волі.
Як уже повідомлялося, у день вчинення правопорушення хлопець разом із друзями-студентами після відвідання кількох барів шукали пригод на центральній площі міста. Молоді люди розкидали вінки та квіти біля пам'ятника Шевченку. Цього видалося замало і "найактивніший" студент поліз на пам'ятник, де справив потребу, а його товариші знімали "пригоду" на камеру мобільного телефону. Однак хуліганів викрила відеокамера, встановлена на площі, яка й зафіксувала це неподобство.