четвер, 11 лютого 2010 р.

Індійське плем'я донгріа кондх, що вважає себе прототипом народу на'ві, звернулося по допомогу до творців фільму Кемерона "Аватар"

КИЇВ, 11 лютого. (УКРІНФОРМ). Індійське плем'я донгріа кондх зі штату Орісса на заході Індії звернулося із проханням про допомогу до кінорежисера Джеймса Кемерона. Аборигени порівняли себе з народом на'ві з фільму "Аватар". Справа в тому, що одна з гірничовидобувних компаній хоче знищити священну для племені гору Донгрія кондх, де вони споконвічно жили. На думку старійшин племені, це нагадує сюжет гучного фільму, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на веб-ресурс merinews.com.
До кампанії з порятунку священної гори племені вже приєдналися деякі неурядові організації й актори, але сам Джеймс Кемерон поки не відреагував на прохання представників донгріа кондх. Нагадаємо, що за сюжетом блокбастеру "Аватар" земляни розв'язують війну із плем'ям на'ві, що мешкає над покладами цінних мінералів. Щоб виселити на'ві, земляни знищують їхнє гігантське священне дерево. Саме з цим деревом індійські аборигени і порівнюють свою гору.