четвер, 11 лютого 2010 р.

Італійців налякало "Паранормальне явище"

КИЇВ, 10 лютого. /УКРІНФОРМ/. Влада Італії розмірковує над обмеженням показу американського фільму "Паранормальне явище" після того, як чимало глядачів пережили напади страху і були змушені звернутися до лікарів, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Рейтер.
Бригади "швидкої допомоги" Неаполя збилися з ніг, намагаючись відреагувати на виклики пацієнтів, які скаржилися на прискорене серцебиття і напади страху після перегляду фільму, в якому молода пара намагається зняти на відео свідчення паранормальній активності у себе вдома.
Як пише газета Corriere della Sera, 14-річна дівчинка навіть впала в стан шоку і лікарям довелося застосувати кисневу маску, щоб вона опритомніла.
Прокат фільму почався в Італії минулої п'ятниці в 385 кінотеатрах, без обмежень за віком. Як повідомив міністр культури країни Сандро Бонді, фільм був схвалений комісією, яка визначає віковий ценз, однак, він пообіцяв вжити заходів для захисту дітей. У дискусію вже включилися громадські організації, які погрожують прокатникам судом, і політики.
"Цей фільм лякає, спричиняє напади страху і психологічні проблеми у молодих глядачів", - сказала Аллесандра Муссоліні, яка очолює парламентський комітет із захисту прав дітей. "Вводити обмеження за віком вже надто пізно, ми повинні видати попередження, зокрема для батьків, щоб вони знали про можливі ризики", - додала вона.