пʼятницю, 12 лютого 2010 р.

Львівські екологи закликали городян не зривати й не купувати весняні первоцвіти

ЛЬВІВ, 12 лютого. /Георгій Маценко - УКРІНФОРМ/. Рейди-перевірки з метою боротьби із незаконним продажем перших весняних квітів розпочали сьогодні, напередодні Дня закоханих, львівські екологи та природоохоронці.
Як повідомив кореспондентові УКРІНФОРМу виконуючий обов'язки начальника управління екології та благоустрою міської ради Михайло Казимир, "цю акцію ініційовано в рамках проведення Всеукраїнської тематичної природоохоронної акції "Первоцвіт".
Вуличні рейди скеровано на те, щоб уникнути незаконний продаж рослин, які занесені до Червоної Книги й перебувають на межі зникнення. Учасники рейдів ставлять перед собою, насамперед, завдання проводити роз`яснювальну роботу, адже підтримуючи браконьєрські продажі ранніх букетів, ми сприяємо зменшенню кількості первоцвітів, що з часом може призвести до повного їх знищення. Зазвичай гуртові партії рослин привозять з Закарпаття та Криму й незаконно їх реалізовують у Львові. До таких бізнесменів застосовуватиметься покарання згідно із законодавством України у вигляді штрафу від двадцяти до тридцяти неоподаткованих мінімумів доходів з конфіскацією набутого.