суботу, 13 лютого 2010 р.

Команда Юлії Тимошенко визнає об'єктивні результати виборів - О.Турчинов

КИЇВ, 13 лютого. /УКРІНФОРМ/. Кандидат на посаду Президента, чинний Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко визнає результати виборів після отримання результатів перерахунку голосів виборців на півдні і сході держави. Про це заявив керівник її Центрального виборчого штабу Олександр Турчинов у вечірньому ефірі телеканалу "Інтер" у п'ятницю, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на офіційний сайт Ю.Тимошенко.
"Коли наш політичний опонент, або Центральна виборча комісія, або суд погодяться провести перерахунок голосів у Донецькій і Луганській областях, будь ласка, ми готові допомогти ініціювати перерахунок у будь-яких інших регіонах, і цей перерахунок покаже об'єктивність результату - ніяких питань щодо визнання результатів тут не буде", - сказав О.Турчинов.
Він наголосив, що БЮТ при вирішенні питання встановлення результатів виборів передусім дбає про збереження стабільності у державі. "Саме тому ми йдемо шляхом виключно конституційним, правовим, розуміючи всі підозри, підстави і проблеми, пов'язані з нашим судочинством. Але саме цим шляхом ми йдемо, а не шляхом вулиці, шляхом боротьби", - заявив О.Турчинов.
За його словами, представляти інтереси Юлії Тимошенко в суді буде глава юридичної служби БЮТ, заступник керівника Центрального виборчого штабу Андрій Портнов. "Він готовий сьогодні готувати судовий позов, підписувати його і доводити в судових інстанціях", - зазначив О.Турчинов.
Як він уточнив, позов БЮТ до Вищого адміністративного суду України "стосуватиметься бездіяльності ЦВК у процесі підтвердження фактів фальсифікації результатів голосування".
Керівник штабу Юлії Тимошенко також підкреслив, що у позові, який готує і супроводжуватиме Андрій Портнов, викладатимуться конкретні факти порушень - "як системних, так і локальних на окремих округах", - зазначив він.