вівторок, 16 лютого 2010 р.

Канадські вчені заявляють, що винайшли "екстракт молодості"

КИЇВ, 16 лютого. (УКРІНФОРМ). Вчені McMaster University створили суміш поживних компонентів, яка бореться з процесом старіння і продовжує життя, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на ресурс mcmaster.ca. У ході дослідження з'ясувалося, що винайдена канадськими дослідниками харчова добавка відновлює життєві сили у мишей, збільшуючи діяльність мітохондрій і знижуючи вироблення ними вільних радикалів, що, як вважається, є основною причиною клітинного старіння.
Більшість первинних причин людської смертності прогресують з віком і природними процесами, такими як хвороба серця, інсульт, діабет, рак, нейродегенеративні захворювання і низка інших розладів. Успішне втручання в процес старіння може допомогти у профілактиці цих недуг. У ході експерименту на мишах вдалося довести, що розробка дійсно дає змогу зберегти молодість під час фактичної старості.
До складу "екстракту молодості" входять доволі прості компоненти, які можна купити в магазинах. Це вітаміни B1, C, D, E, ацетилсаліцилова кислота, бета-каротин, фолієва кислота, часник, імбир, гінкго білоба, женьшень, екстракт зеленого чаю, магній, мелатонін, калій, масло печінки тріски і олія насіння льону.