вівторок, 16 лютого 2010 р.

Весна в Україну прийде з деяким запізненням - М.Кульбіда

КИЇВ, 16 лютого. (Надія Юрченко - УКРІНФОРМ). Настання весни, коли середньодобова температура повітря стабільно переходить через 0 градусів, зазвичай в Україні відбувається у першій - другій декаді березня починаючи з півдня. Але за такої кількості снігу, яка випала цього року, ці процеси мають дещо уповільнитися. Тому весна в Україну прийде з деяким запізненням, але воно буде незначним. Такий прогноз оприлюднив сьогодні на прес-конференції начальник Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
За його словами, протягом найближчих двох днів морози в Україні дещо посиляться і становитимуть у нічні години переважно 7-12, у західних, центральних та північних областях навіть до 15 градусів морозу. На півдні та південному сході вночі очікується до 5 градусів морозу, вдень - близько 0. Така погода збережеться до 18 лютого, а потім спочатку в західних та південно-західних регіонах очікується поступове підвищення температури вночі до 0, а вдень до 0-5 градусів тепла.
Протягом 19-20 лютого потепління буде відчуватися в усіх регіонах України, поінформував М.Кульбіда. Найвища температура буде на півдні та південному сході України: максимальні значення досягатимуть 5-10 градусів, а в Криму - 12-15 градусів тепла.
Після короткочасного потепління з 21 по 24 лютого в Україну знову повернуться мінусові температури в нічні години і близькі до нуля вдень. "До кінця місяця не чекаємо значних виносів теплого повітря", - зазначив М.Кульбіда.