вівторок, 23 лютого 2010 р.

Землі залишилося існувати близько мільярда років

КИЇВ. (УКРІНФОРМ). Завдяки атмосферному тиску і парниковому ефекту Земля здатна самостійно регулювати клімат, що поки що дозволяє їй уникати надмірного перегріву від сонячного випромінювання. Але через мільярд років, вважають учені, зростання випромінювання Сонця може зробити Землю непридатною для життя. Про це повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на science.yoread.ru.
У міру зростання активності Сонця парниковий ефект починає слабшати, відповідно, слабшає і сам захист від сонячних променів. Якщо зростання активності Сонця триватиме, то науковці не виключають такого варіанту, що через мільярд років на Землі неможливо буде жити.
Учені провели дослідження, результати яких дозволяють говорити про те, що допомогти запобігти підвищенню температури на Землі здатний атмосферний тиск. Завдяки ньому парникові гази можуть ефективніше поглинати ультрафіолетове випромінювання.
Тиск атмосфери зможе протистояти Сонцю ще 2-3 мільярди років, що вдвічі збільшить термін існування життя на нашій планеті. Для цього необхідно знизити тиск, зменшивши кількість інертного азоту в атмосфері, вважають учені.