вівторок, 23 лютого 2010 р.

Антивірус Microsoft Security Essentials став безкоштовним

КИЇВ. (Валерій Іваськів - УКРІНФОРМ). Відсьогодні локалізовані українська та російська версії антивірусного програмного забезпечення Microsoft Security Essentials (MSE) офіційно й безкоштовно доступні українським некомерційним користувачам лише ліцензійних версій операційних систем Windows. Про це повідомив на прес-конференції генеральний директор компанії "Майкрософт Україна" Дмитро Шимків.
Дмитро Шимків закликає українських користувачів комп'ютерів приділяти більше уваги інформаційній безпеці. На його думку, йдеться не лише про встановлення антивірусу: необхідний системний підхід, котрий враховує усі можливі ризики, пов'язані з повсякденною роботою користувача в Інтернеті. "Фундамент безпеки персонального компьютера - це ліцензійна операційна система. Windows 7 містить вбудований брандмауер, а регулярні оновлення забезпечують постійний захист від нових загроз. Браузер Internet Explorer 8 визнаний найбезпечнішим браузером завдяки багатьом його можливостям, як, наприклад, SmartScreen Filter. Доповнюючи цю систему захисту, Microsoft Security Essentials допоможе навіть недосвідченим користувачам забезпечити безпеку домашнього комп'ютера", - наголосив генеральний директор компанії "Майкрософт Україна".
Однією з перших на випадки поширення нових комп'ютерних вірусів та хакерських програм в Україні відреагувала компанія "Київстар", звернувшись до "Майкрософт Україна" з проханням надати новий антивірусний продукт для захисту своїх абонентів. З цього приводу директор з управління та розвитку продуктів "Київстар" Віталій Ворожбит відзначив: "Сьогодні комп'ютерні віруси можуть загрожувати не лише працездатності комп'ютера, але й бути інструментом для вилучення коштів з рахунків користувачів мобільних телефонів та поширювати незаконний контент - порнографію. Щоб захистити наших клієнтів від подібного вірусу та протистояти його поширенню в українській мережі, "Київстар" звернувся по допомогу до компанії Microsoft. Тож ми рекомендуємо нашим клієнтам ефективний спосіб захисту свого комп'ютера: використання ліцензійних програм та антивірусу Microsoft Security Essentials".
Спеціаліст з інформаційної безпеки компанії "Майкрософт Україна" Ігор Мальченюк пояснив журналістам, що Microsoft Security Essentials забезпечує захист домашнього комп'ютера від усіх відомих загроз: вірусних атак, шпигунських та шкідливих програм, руткітів та інших небезпек, працюючи у режимі реального часу у фоновому режимі, не знижуючи продуктивність комп'ютера та не відволікаючи користувача від інших задач. "Інформація про нові віруси та шкідливі програми завантажується у базу даних Microsoft Security Essentials автоматично. Таким чином, це антивірусне програмне забезпечення відповідає найновішим вимогам комп'ютерної безпеки. Microsoft Security Essentials - перше антивірусне ПЗ корпорації, в котрому реалізована найновіша технологія Dynamic Signature Service, яка гарантує миттєвий (Zero day) захист комп'ютера від нових видів атак. У продукті також реалізовано аналізатор поведінки, що дозволяє знаходити та блокувати активні процеси, які виконують потенційно шкідливі дії, схожі на дії шкідливих програм", - сказав Ігор Мальченюк.
Довідка: Заснована у 1975 році корпорація Microsoft є визнаним світовим лідером у галузі розробки програмного забезпечення, а також у наданні послуг та рішень, які допомагають людям та компаніям повністю реалізувати свій потенціал. З 2003 року в Україні діє компанія "Майкрософт Україна".