суботу, 13 лютого 2010 р.

Команда Миколи Валуєва хоче 40 відсотків прибутку від бою з Віталієм Кличком

КИЇВ, 13 лютого. ( УКРІНФОРМ ). Представники екс-чемпіона світу з боксу у суперважкій вазі Миколи Валуєва випустили прес-реліз, з якого почали новий етап переговорів про поєдинок російського боксера проти чемпіона з версії Всесвітньої боксерської ради (WBC) Віталія Кличка, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на сайт allboxing.ru.
Промоутери Дон Кінг і Вільфрід Зауерланд, які зараз представляють інтереси Валуєва, пропонують Кличку розділити призовий фонд у пропорції 60 на 40 на його користь. "Вони запропонували нам один мільйон доларів за те, що Валуєв зустрінеться з Віталієм, а Sauerland Event і я сказали, що хотіли б отримати 4 мільйони за цей бій, - сказав Кінг. - Зараз вони запропонували нам фіксовану суму 2 мільйони. У відповідь ми пропонуємо поділити призовий фонд у пропорції 60 на 40".
На думку Кінга, K2 Promotions, що представляє інтереси Кличка, більше думає про гроші і тому хоче виторгувати мінімально можливий гонорар для суперника, тоді як їм потрібно більше думати про збільшення привабливості цього поєдинку і продаж прав на його трансляцію і проведення тим, хто готовий заплатити найбільшу суму. "Якщо K2 проведе аукціон з продажу права на проведення цього бою серед спортивних арен, а також аукціон з продажу телевізійних прав у Німеччині, Росії та Україні, ми вважаємо, що лише це дасть більш як десять мільйонів доларів доходу, - передбачає Кінг. - Ми настільки у цьому впевнені, що готові ризикнути і відмовитися від 2 мільйонів у твердій сумі заради 40 відсотків від призового фонду, що, на нашій думку, принесе команді Валуєва понад 4 мільйони доларів".
Однак радник Кличка Шеллі Фінкель вважає, що ця пропозиція не варта розгляду, і якщо Валуєв не погодиться на 2 мільйони, вони шукатимуть іншого суперника. "Якщо двох мільйонів доларів недостатньо, не думаю, що ми будемо продовжувати переговори, - цитує Фінкеля BoxingScene.com. - Вони не отримають 40 відсотків. Думаю, що два мільйони - це більше того, що він отримував навіть будучи чемпіоном світу. Якщо двох мільйонів недостатньо, ми будемо шукати іншого суперника, незважаючи на те, що хотіли б провести цей бій. Кінгу потрібно розглядати цей поєдинок як шанс для його боксера знову стати чемпіоном світу, і ця можливість повинна переважавати всі інші доводи".