пʼятницю, 12 лютого 2010 р.

Боротиметься із "свинячим" грипом кондиціонер

КИЇВ, 11 лютого. (Валерій Іваськів - УКРІНФОРМ). Компанія "Samsung Electronics Україна" оголосила про запуск на український ринок нової лінійки кондиціонерів Samsung серії Monte, Vivace і Chrystal, в яких реалізовано технологію мікроплазменного іона-генератора (Micro Plasma Ion, MPI). Вона допомагає ефективно боротися з поширенням вірусних інфекцій, включаючи вірус типу H1N1 ("свинячий" грип). Про це повідомив на прес-конференції керівник департаменту побутової техніки компанії "Samsung Electronics Україна" Владислав Даниленко.
За його словами, кондиціонери Samsung, забезпечені MPI-генератором, знищують вірус H1N1 у приміщенні. "Компанія Samsung Electronics та Інститут досліджень вірусу грипу і ветеринарія Чунгнамського університету в Кореї, очолюваного професором Санг Хі Са, винахідником першої у світі вакцини проти вірусу типу H1N1 ("свинячий" грип), провели спільні дослідження ефективності кондиціонерів Samsung щодо знищення вірусів у приміщенні. Дані дослідження свідчать, що технологія Super Plasma Ion(SPi) ефективно знищує серед інших шкідливих мікроорганізмів також і вірус грипу H1N1 (99,99%) - усього за 20 хвилин. Технологія SPi використовується у ряді кондиціонерів компанії, в очищувачах повітря Virus Doctor, зволожувачах повітря та інших продуктах".
Владислав Даниленко також уточнив, що результати досліджень (проводилися з липня по вересень 2009 р.) показали, що нарівні з іншими перевагами ця технологія дає змогу знизити ризик зараження вірусом H1N1 повітряно-краплинним шляхом, оскільки частинки, які несуть вірус, ефективно затримуються.
Менеджер напряму кондиціонерів департаменту побутової техніки компанії "Samsung Electronics Україна" Сергій Ливинський, у свою чергу, додав, що мікроплазменний іон-генератор (Micro Plasma Ion, MPI) виробляє активні атоми водню разом з іонами кисню і наповнює ними повітря в приміщенні. Ця інноваційна розробка Samsung дає змогу пов'язати активні атоми водню та іони кисню з білком (3H) на поверхні шкідливих частинок, таких як віруси, бактерії, пліснява та алергени. У результаті шкідливі частинки руйнуються.
За офіційною інформацією, кондиціонери серій Vivace, Neo Vivace і Monte знищують вірус H1N1 у повітрі обсягом 19,16 куб. метра навколо кондиціонера.