четвер, 11 лютого 2010 р.

Арабський посол не розгледів за нікабом наречену, одружившись замість красуні на її бородатій і косоокій сестрі

АБУ-ДАБІ, 11 лютого. (Марина Федяніна - УКРІНФОРМ ). Нікаб (дуже густа вуаль, яка повністю закриває обличчя жінки-мусульманки) зле пожартував з послом однієї з арабських країн, який зібрався одружитися. Після весілля чоловік, як виявилося, замість красуні-нареченої побачив її бородату і косооку сестру, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
До самого одруження жених нічого не підозрював, оскільки наречена, згідно з суворими мусульманськими звичаями, упродовж кількох коротких передвесільних зустрічей не показувалася перед ним з відкритим обличчям. Підміну ж виявили після підписання шлюбного контракту, коли новоспечений чоловік зібрався поцілувати свою дружину і підняв нікаб - на нього дивилися косі очі і бородате обличчя його дружини.
Шокований чоловік відразу ж подав на розлучення. У шаріатському суді Дубаї він сказав, що став жертвою обману з боку родичів нареченої. Згідно з арабськими традиціями, перед весіллям родичі жениха відвідують будинок нареченої, щоб оцінити її зовнішні дані, виховання, уміння поводитися і займатися домашніми справами, а також обговорити всі деталі одруження. Однак, за словами обдуреного чоловіка, батьки нареченої показували його матері фотографію не самої дівчини з фізичними вадами, а її симпатичної сестри. Тому посол був упевнений, що одружується на привабливій особі.
Відразу ж після розкриття обману чоловік заявив про скасування усіх запланованих святкувань і подав на розлучення. Крім того, він вимагав у сім'ї своєї дружини відшкодувати йому моральну шкоду і виплатити 500 тис. дирхамів (137 тис. доларів США) - суму, в яку жених оцінив всі передвесільні подарунки, вбрання і золоті прикраси, подаровані нареченій та її сім'ї. Жінка ж, у свою чергу, виступила з вимогою до чоловіка надати передбачену після розлучення суму на своє утримання. Суд розлучив пару, але позов невдахи-посла не задовольнив. Стосовно того, чи задовольнили позов жінки, нічого не повідомляється.