суботу, 13 лютого 2010 р.

Режисер "2012" використовує технології "Аватара" у своєму новому фільмі

КИЇВ, 13 лютого. /УКРІНФОРМ/. Творець фільму-катастрофи "2012" режисер Роланд Еммеріх має намір використовувати для зйомок свого нового фільму "Основа" за мотивами творів Айзека Азімова технології, створені Джеймсом Кемероном для "Аватара". Про це американський режисер повідомив в інтерв'ю MTV, передає УКРІНФОРМ.
"Техніка зйомок "Аватара" немов спеціально створена для цього проекту, оскільки фільм має бути оснований на CG-образах. Іншого способу я не знаю", - сказав Еммеріх. Він також додав, що сценарій картини, який пише Роберт Родат, буде готовий наступного тижня. Коли почнуться зйомки фільму, режисер не уточнив.
Нагадаємо, що цикл творів Азімова, об'єднаний назвою "Основа", розповідає про групу вчених-психоісториків, які навчилися передбачати майбутнє і побачили наближення краху великої Галактичної імперії, що управляє безліччю світів, населених людьми. Передбачаючи тисячоліття хаосу, вчені прагнуть урятувати цивілізацію і людські знання. Американський кінорежисер німецького походження Роланд Еммеріх прославився своїми фільмами-катастрофами. Останній з них, що провіщає глобальний катаклізм у 2012 році, вийшов у листопаді 2009 року.