четвер, 11 лютого 2010 р.

Польський математик довів існування Бога й отримав за свою роботу 820 тис. євро

КИЇВ, 11 лютого. ( УКРІНФОРМ ). 72-річний польський священик і математик Міхаль Геллер отримав у Нью-Йорку найбільшу наукову премію за роботу, яка надає непрямі докази існування Бога.
Геллер, який є також спеціалістом з космології і філософії, отримав за свою роботу 820 тис. євро.
Теорії професора не тільки містять докази існування Бога, а й змушують засумніватися в матеріальному існуванні світу навколо нас. Геллер розробив складну формулу, яка дає змогу пояснити все, навіть випадковість, шляхом математичних підрахунків.
Коли Геллер був архієпископом Кракова, працював з папою Іоанном Павлом II і був одним із вчених, яких щоліта запрошували в Кастель-Гандольфо, літню резиденцію Папи, для обговорення досліджень, що проводилися ними.
Джон Темплтон, голова Фонду Джона Темплтона, заявив: "Прагнення Міхаля Геллера до глибшого розуміння привело до важливих проривів у релігійних концепціях, а також розширило горизонти науки".
Сам 72-річний вчений має намір віддати свою премію на створення нового центру досліджень у галузі науки і теології в Кракові.
Раніше німецькі вчені після проведення серії математичних обчислень заявляли про те, що ймовірність того, що Бог існує, дорівнює 62%.