суботу, 13 лютого 2010 р.

У Харкові за одну ніч пропали каналізаційні люки в цілому районі міста

ХАРКІВ, 13 лютого. /Віта Дубовик - УКРІНФОРМ/. У Харкові за одну ніч пропали каналізаційні люки в цілому районі міста. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на директора Департаменту комунального господарства Віктора Кітаніна, зловмисники вкрали майже 60 люків.
"Насторожує послідовність, з якою було вчинене зухвале викрадення комунального майна, - одразу 46 люків підряд лише в одному Жовтневому районі. У Києві недавно дитина впала в один з таких люків і отримала серйозні травми. Щоб уникнути трагедії всі постраждалі люки в Харкові були огороджені, а частина - вже накриті. Правоохоронні органи займаються розслідуванням інциденту", - зазначив директор департаменту.
Також він наголосив, що приймальні пункти металобрухту платять за такий метал 1 гривню за кілограм, а для КП "Харківські теплові мережі" кожен люк масою близько 40 кілограмів обходиться у 890 гривень без урахування вартості роботи людей і транспортних витрат.
Зараз у місті проходить рейд по пунктах прийому металобрухту з метою виявити недобросовісних власників, які приймають як брухт каналізаційні люки. Крім того, влада звернулася до харків'ян з проханням повідомляти в міліцію пр випадки розкрадання комунального майна. "Якщо ви десь побачили біля люків невідомих осіб, можливо - разом з транспортними засобами (два-три люки одна людина не понесе), повідомляйте у правоохоронні органи", - сказав Віктор Кітанін. На сьогодні всі відкриті через розкрадання люки вже накриті, проте немає впевненості у тому, що неприємність не повториться знову.