вівторок, 6 квітня 2010 р.

Морська капуста допоможе скинути зайву вагу

КИЇВ. /УКРІНФОРМ/. Ламінарія (морська капуста) знижує засвоюваність жирів в організмі більш як на три чверті, стверджують британські дослідники, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на medicinform.net.
Учені провели дослідження, метою якого був пошук нових харчових добавок, що зможуть обмежити засвоюваність жирів в організмі. Для цього дослідниками було вивчено 60 різних харчових волокон, які за традицією називають "баластними речовинами". Баластні речовини - це речовини, які проходять через організм у непереробленому вигляді. Вони не всмоктуються в кров і не дають енергії, але стимулюють роботу кишківника, а також обмежують всмоктування жирів, це допомагає знизити набір ваги.
Виявилось, що морська капуста на три чверті знижує кількість жирів, які засвоюються нашим організмом. Натуральні харчові волокна, котрі містяться в ній, альгінати, перешкоджають засвоєнню жирів у кишківнику.
На думку вчених, альгінати, отримані з морської капусти, можуть стати ефективним засобом у боротьбі з ожирінням. Нині існує безліч харчових добавок для зниження ваги, проте лише кілька з них пройшли всебічні клінічні випробування для підтвердження їх корисних властивостей. Альгінати планується додавати до продуктів, які входять у повсякденний раціон, наприклад, до хліба, йогуртів, повідомили дослідники.