четвер, 2 липня 2009 р.

У Києві встановлять фрагмент Берлінської стіни

КИЇВ, 2 липня. /Андрій Шульга - УКРІНФОРМ/. У Києві, біля будівлі канцелярії Посольства Федеративної Республіки Німеччина, за адресою вул. Богдана Хмельницького, 25, встановлять меморіальний фрагмент Берлінської стіни. Відкрити його планують до 20-ї річниці падіння Берлінської стіни. Про це йшлося на зустрічі Київського міського голови Леоніда Черновецького із Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Цього року, у листопаді, ми відзначатимемо 20-ту річницю падіння Берлінської стіни. Ця подія поклала початок великим змінам, у тому числі й в Україні. Тому саме до цієї дати ми хочемо встановити меморіальний фрагмент стіни - як символ свободи та єднання. Насправді, не так багато залишилося фрагментів стіни - її елементи вже встановлені у багатьох столицях світу: Нью-Йорку, Лондоні та інших містах", - сказав Ганс-Юрген Гаймзьот.

Столичний голова Леонід Черновецький запевнив Посла, що зі свого боку київська влада зробить усе необхідне, аби встановлення та відкриття фрагмента Берлінської стіни відбулося вчасно та на відповідному рівні.

"Ви обрали дуже вдале місце для встановлення цього справжнього символу свободи. Ми, звичайно, зробимо все, що від нас залежить, аби реалізувати цей проект. Це дуже важливо. У свою чергу, я пропоную Вам розглянути можливість встановити у Берліні пам'ятник великому українському поету Тарасу Шевченку", - запропонував Леонід Черновецький.

На пропозицію міського голови Посол Федеративної Республіки Німеччина відповів, що це питання буде обов'язково розглянуто, і він особисто передасть цю пропозицію Послу України у Федеративній Республіці Німеччина.