понеділок, 6 липня 2009 р.

У закарпатському селі фестивалили майстри приготування голубців

УЖГОРОД, 6 липня. (Ярослав Ядловський - УКРІНФОРМ). Понад 30 рецептів голубців було випробувано на фестивалі "Толтотткапостофестівал-2009", що відбувся у закарпатському селі Четфолво. Жвавий інтерес викликав конкурс на приготування найбільшої кількості найменших за розміром голубців за одиницю часу. У програмі свята були також ігри та розваги, концерт, майстер-клас із навчання чардашу, тощо, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Цей фестиваль у Четфолво проводиться вперше. Втім, на Закарпатті вже прижилися кілька "гастрономічних" свят: "Гуцульська ріпа" (так горяни називають картоплю), "Гуцульська бринза" у Рахівському районі, полуничний і сливовий фести у Виноградівському та Берегівському районах, винні фестивалі, які щороку проводяться у кількох райцентрах. Сподобались туристам також свята з приготування токану (верховинського кулешу), супу бограч та інших улюблених закарпатцями страв.
Фото: Гудак Сергій