пʼятницю, 10 липня 2009 р.

Львів`янин спростував закиди про неможливість вступу до вишів абітурієнтам-"ветеранам"

ЛЬВІВ, 9 липня. (Нінель Кисілевська - УКРІНФОРМ). Закиди опонентів зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти щодо неможливості успішного складання тестів випускниками минулих років, спростував львів`янин Олександр Крестін. Випускник 1993 року набрав 400 балів з двох предметів, потрапивши у число 15 мешканців Львова та області, які показали найвищі результати тестування.

Як поінформував начальник Головного управління освіти і науки Львівської ОДА Павло Хобзей, "рекордсмен" досяг такого результату без попередніх занять з репетиторами. Тепер він зможе без проблем поступити до цього вишу.

Керівник освітньої галузі Львівщини вважає ЗНО першою якісною системною зміною не лише в українській освіті, але й у суспільстві. Зокрема, вона "вдарила" по корумпованості в закладах освіти. Перший результат не забарився: у школах області наполовину зменшилась кількість "золотих" медалістів, оскільки показник "високої" успішності деяких випускників відкоректували об`єктивні оцінки незалежного оцінювання.

Вищі навчальні заклади регіону вже розпочали прийом документів від абітурієнтів. При обласному управлінні освіти відкрито "гарячу лінію" для абітурієнтів з питань вступу, яка діятиме до 15 серпня. Схвально сприйняли батьки та вступники цьогорічну новинку вступної кампанії - систему "Конкурс", за допомогою якої абітурієнти зможуть в режимі он-лайн стежити за своїми шансами стати студентами обраного ними вишу, порівнюючи власні результати ЗНО з даними інших абітурієнтів.