понеділок, 13 липня 2009 р.

Українець Петро Дмитриченко посів четверте місце на конкурсі "Вітебськ-2009"

КИЇВ, 13 липня. /УКРІНФОРМ/. Киянин Петро Дмитриченко посів четверте місце на Міжнародному конкурсі виконавців естрадної пісні "Вітебськ-2009" за підсумками двох змагальних днів, набравши 182 з 200 можливих балів, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на БІЛТА.

Український артист виконав на "дорослому" конкурсі "Слов'янського базару" дві пісні: "Збережи мене" і "Божеволію". Останню композицію співак створив сам для популярного телепроекту "Шанс", в останньому сезоні якого став переможцем.

Лідером міжнародного конкурсу виконавців естрадної пісні "Вітебськ-2009" став представник Росії Дмитро Даниленко (уродженець Білорусі), який набрав 192 очки. Уродженець Гомеля, нині студент Російської державної консерваторії ім.Римського-Корсакова Дмитро Даниленко у фіналі виконав пісню "Княжна" з репертуару ансамбля "Пісняри", яка принесла йому переможні бали.

Помітний ривок у другий конкурсний день зробив Паша Парфеній з Молдови. Романс на вірші Бориса Пастернака "Свіча" він виконав так проникливо, що журі відразу перемістило його з четвертого на друге місце, присудивши йому в загальній сумі 188 очок. Білоруський учасник конкурсу, також уродженець Гомеля, Андрій Колосов разом з представником Македонії Влаткою Лозаноскі протягом двох конкурсних днів показували абсолютно однакові результати, і в підсумку обидва набрали по 186 балів і посіли третє місце.

Незважаючи на те, що володар найбільшої кількості балів визначений, свій вердикт журі, яке очолює Лайма Вайкуле, оголосить сьогодні о 17 годині на церемонії нагородження переможців конкурсу "Вітебськ-2009". Саме тоді стануть відомі володарі першої, другої і третьої премій і головної нагороди конкурсу - Гран-прі. Згідно з положенням про конкурс володар Гран-прі отримує 10 тис. доларів США, лауреат I премії - 6 тис. доларів США, II премія - 4 тис. доларів США, III премія - 2 тис. доларів США. Інші фіналісти отримують звання дипломантів конкурсу.

Міжнародний конкурс виконавців естрадної пісні "Вітебськ-2009" проводиться в рамках фестивалю мистецтв "Слов'янський базар у Вітебську". Цього року в конкурсі брали участь 16 конкурсантів, зокрема, вперше свого учасника делегувала Бразилія.