неділю, 12 липня 2009 р.

Українець Петро Дмитриченко виступить на Міжнародному конкурсі естрадної пісні "Вітебськ-2009" третім

КИЇВ, 11 липня. /УКРІНФОРМ/. На "Слов'янському базарі у Вітебську" починається головна інтрига фестивалю - Міжнародний конкурс виконавців естрадної пісні "Вітебськ-2009". Представник від України киянин Петро Дмитриченко виступить сьогодні вночі у першому концерті конкурсу під номером три, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на інформагентство БІЛТА.
На другий день конкурсної програми 12 липня конкурсанти виступатимуть у супроводі національного естрадного оркестру Республіки Білорусь під управлінням Михайла Фінберга. Володаря Гран-прі конкурсу, а разом з ним і премії в розмірі 10 тис. доларів США буде названо за підсумками другого конкурсного дня. Церемонія нагородження лауреатів і дипломантів міжнародного конкурсу виконавців естрадної пісні "Вітебськ-2009" відбудеться 13 липня.
Журі конкурсу цього року очолює Лайма Вайкуле. На думку компетентної суддівської колегії, до складу якої увійшли справжні зірки - Михайло Фінберг, Роза Римбаєва, Костянтин Москович, Фелікс Словачек, Кріс Тернер і українець Ігор Кондратюк, молоді музиканти на концерті-презентації показали, що володіють хорошими вокальними даними, і виділити серед них явного лідера досить складно.
Цього року учасниками Міжнародного конкурсу виконавців естрадної пісні "Вітебськ-2009 "стали представники 16 країн.