пʼятницю, 10 липня 2009 р.

Одеські УБОЗівці звільнили китайця, за якого викрадачі вимагали 250 тис. доларів

ОДЕСА, 8 липня. /Володимир Новак - УКРІНФОРМ/. До чергової частини Одеського УБОЗу зателефонувала мешканка міста Харків, громадянка Китайської Народної Республіки, і повідомила, що в Одесі зник її знайомий, теж громадянин КНР.

У ході перевірки було встановлено, що 1 липня о третій годині ночі біля одного з супермаркетів м. Одеса три невідомі особи, одягнені у камуфльований одяг, викрали громадянина Китаю, 1958 р.н., який тимчасово зареєстрований та проживає у Києві. Вони силоміць посадили свого бранця в автомобіль та вивезли в невідомому напрямку. Іноземець, як приватний підприємець, займався реалізацією в Одесі товарів на промтоварному ринку "Авангард", що відомий як "7-й кілометр".

Того ж дня сину потерпілого, який знаходиться в КНР, зателефонувала невідома особа, яка китайською мовою повідомила, що його батька викрадено, тож необхідно сплатити викуп - 250 тисяч доларів США.

У результаті оперативно-розшукових заходів одеський УБОЗ затримав двох учасників злочинної групи: 33-річного одесита та 26-річного громадянина Молдови, які безпосередньо здійснювали викрадення.

Під час проведення оперативної комбінації було затримано й організатора злочину - 37-річного співвітчизника викраденого китайця.

Відтак було встановлено місце утримання заручника. Увесь цей час він перебував у приватному будинку, розташованому на околиці Одеси. В помешканні, що складалося з невеличкої кухні та кімнати, винайнятих вимагачами, було затримано ще одного громадянина Китаю, останнього учасника організованої злочинної групи, та звільнено потерпілого.

Як повідомили кореспондентові УКРІНФОРМу в Центрі громадських зв'язків регіональної міліції, слідчим управлінням ГУ МВС України в Одеській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).