понеділок, 6 липня 2009 р.

Сам себе врятував від зміїної отрути 12-річний хлопчина зі Львівщини

ЛЬВІВ, 6 липня. (Нінель Кисілевська - УКРІНФОРМ). Сам собі зміг надати допомогу після укусу гадюки 12-річний Богданко Пилип із Яворівського району на Львівщині. Після нападу отруйного плазуна підліток не розгубився і почав відсмоктувати отруту із ранки на стегні, що й урятувало йому життя.

Літо - час масового збору ягід та грибів на Яворівщині, де більша частина території вкрита лісами. Для місцевих селян збирання природних дарів стало джерелом прибутку і навіть своєрідним бізнесом. На тихе полювання тут виходить і старий, і малий. На жаль, крім щедрих "врожаїв" суниць, чорниці, малини, ожини, лисичок та боровиків, ліс криє і чимало небезпек. Одна з найбільших - гадюки. Ось і Богданко, збираючи соковиті чорниці, натрапив на особливо рясний кущик. Та лише зігнувся біля нього, як від різкого болю потемніло в очах. Хлопчик побачив, що від нього відповзає плазун. Та не впав у відчай від страху, не заплакав, натомість вчинив із дорослою виваженістю. Відтак зібрався з силами й щодуху помчав додому. На щастя, застав батька. Той негайно повіз Богдана в найближчу лікарню, а вже звідти малого пацієнта доправили до райцентру.

У реанімаційному відділенні Яворівської районної лікарні медики надали підлітку необхідну допомогу, однак для подальшого лікування та спостереження хлопчика направили до реанімаційного відділення Львівської обласної дитячої спеціалізованої клінічної лікарні. Зараз його стан стабільний, курс лікування триває.