пʼятницю, 10 липня 2009 р.

На реалізацію проекту ТАСІS місто Ромни Сумської області отримало 2,2 млн євро

СУМИ, 8 липня. /Сергій Ханін - УКРІНФОРМ/. Сьогодні на Сумщині перебувають представники проекту TAСIS "Сталий місцевий розвиток в Україні", повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Під час зустрічі із заступником голови Сумської ОДА Олександром Цупром вони обговорили хід впровадження програми в місті Ромни та Роменському районі.

"У Ромнах є все необхідне для того, щоб успішно реалізувати заплановане", - сказав керівник проекту Бернар Флорішер. Він також відзначив великий вклад місцевої влади у виконання програми.

Проект розрахований до 2010 року. Передбачено, зокрема, придбання устаткування та матеріалів для водопостачання та водовідведення, центрального теплопостачання, поводження з твердими побутовими відходами.

Загальна технічна допомога ЄС місту Ромни і Роменському району становить 3,73 млн євро, з яких на сьогодні вже отримано обладнання та техніки на суму 2,2 млн євро.

Як розповіла координатор проекту Світлана Тімшина, впровадження "Стратегічного плану сталого розвитку м.Ромни та Роменського району" розпочалося на початку 2008 року. Цьому передував процес підготовки стратегії, який проводився експертами проекту та передбачав проведення SWOT-аналізу, опитування думки підприємців, тощо.