пʼятницю, 10 липня 2009 р.

На фоні кризи у Криму збільшується кількість мільйонерів

СІМФЕРОПОЛЬ, 10 липня. /Сергій Павлів - УКРІНФОРМ/. На фоні економічної кризи, кількість мільйонерів у Криму продовжує збільшуватися. Принаймні, про це свідчать дані Державної податкової адміністрації в АРК, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

Так, у поточному році 10,5 тисяч жителів Криму подали до податкових органів декларації про доходи, отримані в 2008 році. Порівняно з попереднім роком кількість поданих декларацій скоротилася на 1 тисячу або на 8,7%.

Разом з тим, кількість громадян, що задекларували за підсумками 2008 р. доход понад 1 млн грн, збільшилася з 29 до 51 особи. Сукупна сума доходу, задекларованого вказаною категорією платників, становила 212 млн грн, що на 53% більше ніж у 2008 році.

Як і у попередньому році основними джерелами отримання громадянами значних доходів залишається продаж нерухомості, включаючи земельні ділянки на південному березі Криму, отримання інвестиційного прибутку і продаж корпоративних прав.

Найбільшу суму доходів (понад 35 млн грн), отриману в 2008 році, задекларував громадянин "К" від проведення операцій з інвестиційними активами.

Найбільші доходи задекларували жителі міст Сімферополя та Ялти. У цих містах кількість мільйонерів становила відповідно 35 і 11 осіб.