понеділок, 6 липня 2009 р.

За фактом масового отруєння дітей і вихователів львівські правоохоронці порушили кримінальну справу

ЛЬВІВ, 6 липня. (Ігор Бачун - УКРІНФОРМ). За фактом масового отруєння дітей, котрі після відпочинку повертались до Києва, однак через стан здоров`я опинились у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні, відкрито кримінальну справу.

Як повідомив УКРІНФОРМу начальник головного управління охорони здоров`я Львівської облдержадміністрації Віктор Кімакович, зараз стан усіх потерпілих стабілізований. Проте, що спричинило отруєння, поки невідомо. Існує декілька версій, серед них - і харчова. Відповідь дадуть лабораторні дослідження, які завершаться через день-два. Правоохоронці збирають свідчення в лікарів і потерпілих.

Про ситуацію ГУОЗ постійно доповідає в Міністерство охорони здоров`я, де діє оперативний штаб на чолі з першим заступником міністра, головним санітарним лікарем України Олександром Біловолом.

Як повідомляв УКРІНФОРМ раніше, про масове захворювання дітей-пасажирів начальних поїзда "Ужгород-Київ" інформував медпункт станції "Львів-Головний" 4 липня о 22.20. З моменту прибуття потяга було забезпечено медичну допомогу дітям та особам, що їх супроводжували, проведено комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів. Усіх 240 дітей-пасажирів оглянули працівники медичної служби залізниці та лікарі бригад обласного центру медицини катастроф і станції швидкої медичної допомоги.

З ознаками гострої кишкової інфекції (гастроентероколіту) в обласну інфекційну клінічну лікарню було госпіталізовано 72 особи, з них 7 вихователів.

Триває епідеміологічне розслідування причин та обставин виникнення захворювання.