понеділок, 13 липня 2009 р.

Іванові Дем'янюку висунуто обвинувачення в пособництві у вбивстві 27,9 тис. людей

БЕРЛІН, 13 липня. (Ганна Снігур-Грабовська - УКРІНФОРМ). Прокуратура Мюнхена висунула сьогодні Іванові Дем'янюку офіційне обвинувачення. 89-річного екс-українця підозрюють в пособництві у вбивстві 27,9 тис. людей, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу у ФРН.

На початку травня Івана Дем'янюка чартерним рейсом з Клівленда (штат Огайо, США) було депортовано до Мюнхена, де одразу після прибуття йому було пред'явлено ордер на арешт і доставлено до тюремного лазарету в Штадельхаймі. Колишнього солдата радянської армії підозрюють у тому, що впродовж березня-вересня 1943 року він працював як наглядач нацистського концтабору Собібор у Польщі і наразі частково несе провину за масове знищення євреїв у газових камерах.

Два тижні тому німецькі лікарі визнали стан здоров'я хворого на ниркову недостатність Дем'янюка таким, що дозволяє йому брати участь у судовому процесі. Але за умови, що судове засідання триватиме не довше трьох годин на день. Найближчим часом має бути визначена дата початку судового процесу.