середу, 15 липня 2009 р.

Якщо в Криму вас не пускають на пляж - телефонуйте в Мінкурортів автономії

СІМФЕРОПОЛЬ, 15 липня. /Сергей Павлів - УКРІНФОРМ/. Міністерство курортів і туризму АРК сьогодні відкрило спеціальну "гарячу" телефонну лінію, за якою можна повідомити про всі порушення, пов'язані з недопуском відпочивальників на комунальні пляжі, або ж про стягування плати за перебування на морі, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
Позиція в цих питаннях, на думку голови Верховної Ради АРК Анатолія Гриценка, однозначна. "Всі шлагбауми зрізати в металобрухт, а всіх шахраїв, які сьогодні збирають собі в кишеню на цих пляжах невідомо за що гроші, - притягнути до відповідальності", - сказав він в інтерв'ю журналістам.
"Я вважав і вважаю, що всі комунальні пляжі в Криму мають бути безкоштовними і доступними для населення. А тими "мудрецями", які настягували на ці пляжі лежаків, встати ніде, і вимагають за цю, нібито послугу, плату, - повинні займатися силові структури і ті, хто відповідає за безпеку перебування людей на пляжних територіях - це МНС", - сказав він.
За словами А. Гриценка, незаконному здирництву необхідно покласти край, тому що це нелегальні збори і нелегальний бізнес.
"Усі про це знають - і податкова, і міліція. Всі знають, скільки беруть і хто бере. Чому відтак ніхто не притягнений до відповідальності? Питання риторичне", - підкреслив він.
Він також зазначив, що операція "Доступний пляж" триватиме доти, доки не буде наведений порядок на всіх комунальних пляжах і не ліквідовані всі шлагбауми. І не лише на пляжних територіях, але і поблизу об'єктів природно-заповідного й історико-культурного значення. Перевірки пройдуть по всьому Криму.
Як уже повідомляв УКРІНФОРМ, 10 липня Рада Міністрів Криму прийняла постанову "Про заходи щодо впорядкування відвідування місць масового відпочинку, пляжів, територій і об'єктів природно-заповідного і лісового фонду в АРК".
Відповідно до документа, кримський уряд зобов'язав усіх міністрів, голів республіканських комітетів, органи місцевого самоврядування відмінити всі накази та інші регламентні акти, які обмежують вільний доступ відпочивальників на місця масового відпочинку, комунальні пляжі, території та об'єкти природно-заповідного фонду Криму.
Телефони "гарячої лінії" Міністерства курортів і туризму Криму: (0652) 544-668; 544-663; 544-606