вівторок, 14 липня 2009 р.

108-річний індійський йог Свамі Дев Мурті навчить болгар здоровому способу життя

СОФІЯ, 14 липня. (Олександр Білик - УКРІНФОРМ). 108-річний індійський йог Свамі Дев Мурті, який навчав філософії і техніці йоги Джавархалала Неру, Індіру Ганді і ще кілька тисяч відомих в Індії людей, прилетів до Софії навчити болгар здоровому способу життя. У прес-клубі Болгарського телеграфного агентства він зустрівся з журналістами, розповів про свої плани, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

Протягом 15 днів Свамі Дев Мурті виступатиме перед вихованцями шкіл йоги у Болгарії з лекціями про філософію вчення, здоровий спосіб життя і способи медитації. Це не перший візит гуру до Болгарії, сорок років тому він намагався відкрити йога-центр і вегетаріанський ресторан у Софії. У 1969 році комуністичний уряд заборонив Свамі Дев Мурті пропагувати філософію йоги.

Сьогодні у Болгарії відкрито близько 30 центрів з навчання філософії і техніки йоги, а ідеями 108-річного мудреця користується не одне покоління болгар.

Після прес-конференції у БТА один із учнів індійського гуру, який супроводжує його у поїздці, показав журналістам "крокодилові вправи", які допомагають людям триматися у чудовому тонусі.