пʼятницю, 10 липня 2009 р.

Санаторій "Перлина Карпат", де отруїлися київські діти, закрито

УЖГОРОД, 9 липня. /Ярослав Ядловський - УКРІНФОРМ/. Оздоровницю "Перлина Карпат", де отруїлися київські школярі, сьогодні тимчасово закрито /до виконання всіх приписів санітарної служби/. Відпочиваючих, які прибуватимуть сюди за путівками, розміщуватимуть в інших санаторіях краю.

Керівництво обласної санепідемстанції оприлюднило інформацію, що з обладнання харчоблоку "Перлини Карпат" висіяно сальмонеллу і стафілокок. Сьогодні фахівці ідентифікують цих збудників і з'ясовують, чи могли вони стати причиною масового отруєння дітей. Втім, остаточний висновок стане можливим після того, як надійдуть дані аналізів з медзакладів, де лікували дітей, а також із санслужби на транспорті.

Своє розслідування ведуть і правоохоронці, які також виявили чимало порушень санітарно-гігієнічних норм у санаторії, зокрема, під час зберігання риби, масла, а також нестандартні сирки і кефір, неточне маркування на деяких продуктах. Порушено кримінальну справу за статтею "Службова недбалість". Директора санаторію С.Сікору на період розслідування НП усунуто від виконання службових обов'язків.

Тим часом в області проводяться запобіжні заходи з тим, щоб подібне не повторилося. Санітарні служби здійснюють позапланові перевірки туристично-рекреаційних закладів, особливо тих, де відпочивають діти. Всі винні, обіцяє керівництво області, по завершенні розслідування будуть притягнуті до відповідальності.