середу, 8 липня 2009 р.

Палестинцям заборонили одружуватися без довідки про відсутність вірусу грипу А/H1N1

АБУ-ДАБІ, 8 липня. (Марина Федяніна - УКРІНФОРМ). Жителі Палестинської автономії (ПА), хворі на "новий грип", не зможуть одружитися. Відповідну фетву (релігійне розпорядження) видав сьогодні глава шаріатського суду (вищого релігійного відомства) Палестинської автономії шейх Тайсир аль-Тамімі, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу із посиланням на палестинське інформагентство WAFA.

Віднині для того, щоб зареєструвати шлюб, наречений і наречена мають надати релігійним суддям (каді) медичні довідки, які підтверджують, що вони не хворі на грип А/H1N1. Інакше шлюб укладений не буде. За словами Тайсира аль-Тамімі, мета такого розпорядження - запобігання поширенню вірусу в Палестинській автономії. На сьогодні в автономії зареєстровано 69 випадків захворювання на "новий грип", смертельних випадків немає.

У 2000 році шейх Тамімі видав фетву, що забороняє шлюб, якщо молодята хворі на таласемію (спадкову хворобу, що викликає анемію). У ПА заборонено також створювати сім'ї людям, хворим на СНІД. Як зазначає агентство, у такий спосіб у ПА борються з поширенням небезпечних хвороб.

На сьогодні випадки "нового грипу" підтверджені в 19-ти країнах Близького Сходу, зокрема, у Кувейті (18 американських солдатів і 19 громадян Кувейту), Катарі (17), Бахрейні (25), ОАЕ (14), Саудівській Аравії (125), Омані (4), Ємені (8), Марокко (16), Йорданії (23), Палестинській автономії (63), Єгипті (79), Лівані (47), Алжирі (7), Іраку (11), Тунісі (3), Ірані (1), Сирії (1), Лівії (1) і Ізраїлі (681).