вівторок, 7 липня 2009 р.

Ігор Коломойський купив телеканал 1 + 1

КИЇВ, 6 липня. /УКРІНФОРМ/. Мільярдер Ігор Коломойський, якого вважають другим найбагатшим в Україні підприємцем, купив 49% телеканалу "Студія 1+1" за 100 млн доларів та в обмін на телеканал ТЕТ, який йому належав, передає УКРІНФОРМ з посиланням на Українську службу Бі-бі-сі.

Згідно з умовами договору, колишній власник, медіакорпорація СМЕ, через рік має продати 51% акцій каналу за $300 млн.

З 2008-го року телеканалом володіла міжнародна медійна корпорація Central European Media Enterprises Ltd, якій належать провідні телеканали в Румунії, Чехії, Болгарії, Хорватії та інших країнах Східної Європи.

Сам Ігор Коломойський називає придбання інвестицією. За його словами, перед менеджментом каналу він поставив завдання вийти у лідери на українському телеринку.

Зараз "Студія 1+1" посідає четверте місце серед українських телеканалів, тоді ще як рік тому канал був другим.

Ігор Коломойський заявив, що не збирається змінювати менеджмент каналу. Проте джерела, близькі до бізнесмена, прогнозують, що новий власник посилить політичне мовлення, включно з політичними ток-шоу, які перед виборами особливо актуальні.

Ігор Коломойський, який є співвласником найбільшого в Україні ПриватБанку, контролює феросплавні та нафтопереробні заводи та є власником футбольного клубу "Дніпро", тепер накопичує медіа-активи.

Бізнесмен Ігор Коломойський робив спроби купити телеканал 1+1 протягом 5 років.

Вже зараз він володіє групою українських ЗМІ.

Тепер він поповнив лави українських телемагнатів, до яких належить Віктор Пінчук - з телеканалами "Новий", СТБ та М1, Валерій Хорошковський - з каналами "Інтер", НТН, К1, К2, Enterfilm та Entermusic та Рінат Ахметов, якому належить телеканал "Україна".