вівторок, 7 липня 2009 р.

Верховний суд США не дозволив матері Майкла Джексона розпоряджатися власністю сина

ВАШИНГТОН, 7 липня. (Наталія Буквич - УКРІНФОРМ). Матері Майкла Джексона відмовили у праві розпоряджатися власністю "зіркового" сина після його смерті. Відповідне рішення виніс Верховний суд США, який слухав справу в Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія), повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу.

Суддя Мітчелл Беклофф у своєму рішенні базувався на заповіті "короля поп-музики", датованому 2002 роком. Відповідно до цього документа, тимчасово "спеціальними розпорядниками" активів та усіх фінансових справ Майкла Джексона було названо давнього друга й особистого адвоката співака Джона Бранку та його продюсера Джона Мак-Лейна.

Кетрін Джексон, яка розраховувала отримати всі права, висновок суду не задовольнив. Її адвокати переконані, що заповіт застарів і ніяк не відображав останньої волі померлого. Вони висловили сумніви, що між Джоном Бранкою та Майклом збереглися дружні стосунки. Юрист дійсно працював на Джексона з 1980 до 2006 року і допомагав йому вести справи, однак відтоді минуло кілька років. До того ж адвокати матері співака вказують на наявність конфлікту інтересів.

У будь-якому разі рішення Верховного суду є тимчасовим, а Джон Бранка та Джон Мак-Лейн вестимуть справи до 3 серпня. На цю дату призначили наступне слухання справи, під час якого суддя сподівається назвати ім'я постійного розпорядника майном Майкла Джексона. "Може статися й так, що 3 серпня ви переконаєте мене в необхідності доручити керування цим кораблем Кетрін Джексон", - зазначив Мітчелл Беклофф, звертаючись до адвокатів.

Майкл Джексон залишив по собі не лише власність вартістю у сотні мільйонів доларів, а й чималі борги.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, церемонія прощання із всесвітньо відомим співаком відбудеться сьогодні в Staples Center у Лос-Анджелесі. 17,5 тисячі прихильників Майкла Джексона одержали квитки на жалобні врочистості. Поховають співака на цвинтарі знаменитостей Forest Lawn у Лос-Анджелесі.