вівторок, 14 липня 2009 р.

Рубрика "Ловимо на слові": "Ми відділимо журналістів від олігархічних власників ЗМІ" - Ю.Тимошенко

КИЇВ, 14 липня. (Наталія Печоріна - УКРІНФОРМ). Потрібно підтримати журналістів і законом зробити редакційну політику нормою їхнього життя, відділити і захистити журналістів від заможних, заполітизованих, абсолютно тенденційних власників ЗМІ. Про це, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, заявила під час урочистого зібрання з нагоди 10-річчя партії ВО "Батьківщина" лідер політсили, Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"І тоді Україні буде легше. Тому що добре слово іноді робить більше, ніж всі гроші, які можна зібрати. І це наш з вами шлях. Аналізувати, як наша команда стоїть у цей важкий час на своєму посту, можна буде тільки з позицій історії", - вважає вона.

За словами лідера "Батьківщини", "сумно, що замість того, щоб подавати людям речі, які піднімають у кризу дух, які несуть добре слово надії, які дають поради, як впоратися з кризою, замість того, щоб у цей важкий час вказати, чим пишатися, а не від чого плакати, ми бачимо на всіх каналах чорний, тягучий, монолітний піар, який заполонив усе".

На думку Ю.Тимошенко, це відбувається тому, що йде виборча кампанія, і тому ціною спокою потрібно втопити своїх конкурентів, полити брудом навіть те добре, що є сьогодні в нашій державі.

"Безумовно, це потребує реформ. Хочу зараз із вами визначити, що перше, що ми будемо робити, коли прийдемо до повноцінної влади, яка дасть можливість наводити порядок у країні, - створимо суспільне телебачення і радіомовлення. Нам потрібно прибрати олігархічні і залежні політичні структури від формування редакційної політики", - наголосила лідер "Батьківщини".