понеділок, 6 липня 2009 р.

Американець побив рекорд поїдання хотдогів

КИЇВ, 5 липня. /УКРІНФОРМ/. У Сполучених Штатах побито світовий рекорд зі швидкості поїдання булочок з гарячими сосисками.

На щорічному змаганні, яке пройшло 4 липня на Коні-Айленд у Нью-Йорку і транслювалось у прямому ефірі спортивним каналом ESPN, переміг Джоуї Честнат на прізвисько "Щелепи". За 10 хвилин він з'їв 68 хотдогів, покращивши свій торішній рекорд - 66 булочок, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Бі-бі-сі.

Головний суперник переможця - шестиразовий переможець Японії Такеру Кобаясі на прізвисько "Цунамі" - зміг за цей час з'їсти 64 з половиною хотдога.

Честнат і Кобаясі змагаються один з одним вже майже десять років на щорічному змаганні, яке стало традиційною розвагою у День незалежності США.

Джоуї Честнат, що завоював титул чемпіона третій раз поспіль, отримав приз у 20 тис. доларів. Крім того, йому вручили "гірчичний пояс".

25-річний уродженець Каліфорнії відомий своїми неперевершеними досягненнями у конкурсах з поїдання найрізноманітніших страв.

Він поставив світові рекорди, з'ївши за сім хвилин п'ять кілограмів макаронів із сиром і за 10 хвилин - 188 перців халапеньо - дуже гострий різновид чілі.