четвер, 9 липня 2009 р.

Мауглі на Черкащині: лікарі врятували дитину, яка жила в собачій будці

ЧЕРКАСИ, 8 липня. /УКРІНФОРМ/. На Івана Купала Ніні Бардаковій із села Дмитрушки Уманського району виповнилось 7 років. Але важить вона як чотирирічна дитина - лише 16 кілограмів, передає УКРІНФОРМ. Її мати Оксана пояснює це особливостями статури дівчинки. Хоча будинок цієї родини говорить про інші особливості, стверджує черкаське видання "Прес-центр", яке й розповіло про непросту долю дівчини, що залишилася сиротою при живих батьках.

Скошений тин, вікна без скла... Усередині хати розвалена піч, стійкий запах брудних речей. У таких умовах роками жила Ніна. А останні декілька днів вона взагалі провела у собачій будці, під "опікою" білої дворняжки Діни.

Тут сусідка і побачила дитину, що ледь ворушилась і просила їсти. Вона дала їй молока та викликала "швидку". Знявши з малої одяг, лікарі вжахнулися від вигляду пацієнтки.

- Дівчинка потрапила до нас недоглянута, в блювотних і калових масах. Майже не рухалась. Крізь шкіру світилися ребра. До того ж, від дитини тхнуло перегаром, - розповідає завідувачка інфекційного відділення Валентина Рибак.

-Я хотіла їсти, та мама змусила мене пити горілку, - пояснила Ніна. -Я заховалася в будці, мені стало погано, нудило. Вилізти не могла, бо не слухалися ноги.

Із діагнозом "дистрофія І-ІІ ступеня" маленьку госпіталізували, а потім передали до дитячого притулку.

За словами сільського голови Андрія Присяжнюка, сім'я Бардакових справді проблемна. Хоча двох старших доньок - 29-річну Таню та 25-річну Галю, Оксана і Олександр виховали і видали заміж, найменшій не пощастило. Коли старші доньки покинули рідне обійстя, подружжя стало багато пити. Зараз вирішується питання про позбавленні їх батьківських прав.

В Уманському дитячому притулку після роботи із психологами Ніна поступово "розкрилася". Виявилось, що, попри всі негаразди, дівчинка дуже розумна на свої роки, має гарну пам'ять, логічно мислить, володіє великим запасом слів. Вона добре ладить із дітьми. А додому не хоче...