пʼятницю, 3 липня 2009 р.

Затримано заступника мера Бердянська за одержаний хабар у 80 тисяч доларів США

ЗАПОРІЖЖЯ, 3 липня. /УКРІНФОРМ/. У ході спецоперації працівниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області було затримано одного із заступників міського голови міста Бердянська, який вимагав та отримав хабара у розмірі 80 тисяч доларів США, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на ВЗГ ГУМВС України в Запорізькій області.

Як встановили співробітники УБОЗ, до міськвиконкому звернувся місцевий підприємець, котрому був потрібен дозвіл на демонтаж двох об'єктів будівництва на Бердянській косі. Також бізнесмен бажав отримати 2 гектари землі, на яких, власне, й знаходились згадані об'єкти. Та на прийомі у заступника мера останній натякнув, що вирішення питання обійдеться у деяку суму грошей і запропонував передати долари через посередника - власника консалтингової фірми.

Співробітники УБОЗ та бійці спецпідрозділу "Сокіл" затримали хабарників на гарячому. Причому посередник вчинив активний опір і навіть намагався збити міліціонерів, знаходячись за кермом автомобіля. Втім, далеко втекти йому не вдалося.

Наразі за матеріалами, зібраними працівниками ГУМВС, прокуратурою стосовно затриманих порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 368 Кримінального Кодексу України (одержання хабара у великому розмірі). Проводиться досудове слідство.