середу, 8 липня 2009 р.

Харків'яни попрощалися з убитим земляком - поетом і музикантом

ХАРКІВ, 7 липня. /Світлана Лігостаєва - УКРІНФОРМ/. Сьогодні харків'яни попрощалися з убитим земляком - поетом і музикантом Вадимом Голобородько, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу. За словами начальника ГУ МВСУ в Харківській області Віктора Развадовського, тіло 37-річного земляка знайшли 2 липня в його квартирі з п'ятдесятьма ножовими пораненнями в серце і голову. З квартири загиблого зникли мобільний телефон, музична техніка, закордонний паспорт і гроші. Вже 3-го липня підозрюваний у вбивстві затриманий, він у всьому зізнався і знаходиться в Харківському СІЗО. Це 20-річний росіянин, який раніше перебував під слідством. Відомо, що він прибув до Харкова на заробітки. Також відомо, що знаходиться у федеральному розшуку за крадіжку. За фактом умисного вбивства порушено кримінальну справу, триває слідство. Закон передбачає для винного суворе покарання, аж до довічного ув'язнення.

Основна професія В.Голобородька - вчитель математики. За словами його друга, відомого українського телесценариста Георгія Кона, Вадим був делікатною, світлою людиною, наділеною природними талантами. Автор віршів і казок для дітей і дорослих, він, зокрема, здобув популярність тим, що буквально за кілька годин написав тексти всіх пісень для телепроекту "Танці із зірками". Шанувальники авторської пісні протягом двадцяти років знали його як учасника і лауреата міжнародних бардівських фестивалів.

Тіло В.Голобородька буде доставлене до Ізраїлю, де нині живуть його батьки. На сайті Вадима в інтернеті збереглося його листування з друзями, де він писав про творчі плани.