вівторок, 14 липня 2009 р.

Журнал Forbes опублікував список найбільш корисних для здоров'я людини продуктів

КИЇВ, 14 липня. /УКРІНФОРМ/. Журнал Forbes опублікував список найбільш корисних для здоров'я людини продуктів незалежно від країни походження, кулінарної традиції або лікувальної дієти, повідомляє УКРІНФОРМ.

До таких продуктів зараховані ягоди, горіхи і боби, що входять у меню всіх довгожителів. А гранатовий сік, що сприяє зниженню тиску і боротьбі з раковими клітинами, надодаток названий "природною віагрою".

Forbes спростовує насторожене ставлення авторів низки популярних у світі дієт до м'яса, стверджуючи, що натуральне м'ясо худоби, вирощене на зелених пасовищах, є одним із найздоровіших і найнеобхідніших для життєдіяльності людини продуктів.

До постачальників життєво важливих для організму поживних компонентів віднесені свіже молоко і яйця, а також виловлений в океані, а не вирощений фермерами лосось.

Журнал нагадує, що в світі немає "поганих" овочів, особливо відзначаючи поживну цінність капусти, у т.ч. броколі або брюссельська. Цілюща сила яблука також перевірена довгою історією людства, ставлячи його на вершину фруктових уподобань.

Цибуля і часник, безумовно, рекомендовані до раціону тих, хто піклується про своє довголіття. І, звичайно, серед напоїв першість утримує еліксир здоров'я - зелений чай.