понеділок, 6 липня 2009 р.

Новий туристичний маршрут "Шляхами Пінзеля і Фредра" запросив на Львівщині перших подорожників

ЛЬВІВ, 6 липня. /Георгій Маценко - УКРІНФОРМ/. Новий туристичний маршрут "Шляхами Пінзеля і Фредра" з циклу "Невідома Львівщина" запросив перших подорожників. Ініціаторами поїздок комфортабельними автобусами єврокласу у супроводі досвідченого гіда стали Громадська організація "Підкова" та Інститут громадського лідерства.

Як розповів кореспондентові УКРІНФОРМу координатор акції Юрій Пирч, маршрут проліг місцями, пов`язаними з життям та творчостю геніального скульптора Йогана Пінзеля та славетного польського комедіографа Олександра Фредра. Він включив архітектурну "перлину" - бароковий Костел Всіх Святих, створений Йоганом Пінзелем, а також великий неоренесансний палац у селищі Рудки, що належав родині Фредрів. Туристи також відвідають мальовничий палацовий комплекс доби рококо в селищі Оброшино, архітектруний шедевр відомого будівничого Бернарда Меретина - Костел святого Валентина в селі Наварія, палац середини ХІХ століття у селі Любінь Великий, де тепер міститься бальнеологічний курорт з сірководневими джерелами.

Небувалою популяністю серед гостей Львівщини цього року користується нещодавно запроваджений туристичний маршрут "Золота підкова", що проліг старовинними замками та фортецями Прикарпаття, а невдовзі відкриється ще один "напрямок" - подорожі за марштрутом "Королівська Жовківщина" до містечка Жовква, де побували низка польських королів й російський цар Петро І.