понеділок, 13 липня 2009 р.

Віталій Кличко зустрінеться на рингу з Девідом Хеєм

КИЇВ, 13 липня. (УКРІНФОРМ). Український боксер-суперваговик Віталій Кличко проведе свій наступний бій з британцем Девідом Хеєм. Цей поєдинок відбудеться 12 вересня 2009 року в Німеччині. Кличко захищатиме титул чемпіона світу за версією WBC (Всесвітня боксерська рада), який йому належить. Киянин розпочне підготовку до бою в серпні в Австрії, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на інтернет-видання fightnews.com.

20 червня Хей мав зустрітися на рингу з Володимиром Кличком - молодшим братом Віталія. Однак на початку червня британець оголосив, що не вийде на ринг, посилаючись на травму спини. Кличко-молодший провів бій з Русланом Чагаєвим з Узбекистану і переміг технічним нокаутом.

Що стосується Віталія Кличка, то наприкінці червня він заявив про готовність провести бій з чемпіоном світу за версією WBA (Всесвітня боксерська асоціація) Миколою Валуєвим. Однак пізніше менеджер українських братів Бернд Бенте сказав, що поєдинок з росіянином Кличку-старшому нецікавий.

Як зазначає fightnews.com, у США бій Віталій Кличко - Девід Хей транслюватиме канал HBO, а у Великій Британії - канал BBC. За інформацією інтернет-видання boxingscene.com, у Великій Британії поєдинок покаже канал Sky Sports. Раніше бої Хея транслював канал Setanta Sports, який останнім часом переживає серйозні фінансові труднощі.

Віталій Кличко, якому 19 липня виповниться 38 років, провів на професійному рингу 39 боїв, отримав 37 перемог (36 - нокаутом) і зазнав дві поразки. Хей, якому 13 жовтня виповниться 29 років, отримав 22 перемоги (21 - нокаутом) і зазнав одну поразку. У минулому він був чемпіоном світу у ваговій категорії до 90,9 кілограма.